Sabancı Üniversitesi ve digitalSSM yürütücülüğünde başlatılan, “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması” araştırma projesi, Digilogue iş birliğindeki dördüncü etkinliğiyle devam ediyor!
Proje kapsamında 19 Haziran’da digitalSSM yöneticisi Osman Serhat Karaman’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek çevrimiçi konferansta; medya arkeoloğu, arşiv uzmanı ve dijital sanat konservatörü Ben Fino-Radin, “Yazılım Tabanlı Sanat Eserleri için Bulut Tabanlı GPU Sanallaştırmayı Kullanma” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek.
Grafik gereksinimleri yoğun yazılım tabanlı sanat eserlerinin sergilenmesi ve gösterimi sürecinde, özel donanımların pahalılığı, bakım zorunluluğu ve tek kişinin deneyimine göre tasarlanması gibi sebeplerden dolayı çeşitli zorluklar yaşanabilir. “Teknolojik Sanat Eserlerinin Korunması” araştırma projesi kapsamında bu zorlukları ele alacak olan Ben Fino-Radin, GPU (grafik işlem ünitesi) destekli bulut sanallaştırma platformları alanında, yazılım tabanlı sanat eserlerinin sergilenmesi ve erişimi bağlamındaki gelişmeleri sunacak; kurucusu olduğu laboratuvar Small Data Industries’in sanatı daha erişilebilir kılmak için bu teknolojileri nasıl kullandığını paylaşacak.
Herkese açık ve ücretsiz olan “Yazılım Tabanlı Sanat Eserleri için Bulut Tabanlı GPU Sanallaştırmayı Kullanma” başlıklı çevrimiçi konferans, 19 Haziran, saat 17.00’de Zoom üzerinden gerçekleştirilecek.