Bu sene altıncı edisyonu gerçekleşen Sónar İstanbul kapsamında Digilogue’un desteği ile gerçekleşen Sónar+D’nin akılda kalan görsel-işitsel performansları katılımcıları Zorlu PSM fuayesine topladı.
Bu sene altıncı edisyonu gerçekleşen Sónar İstanbul kapsamında Digilogue’un desteği ile gerçekleşen Sónar+D’nin akılda kalan görsel-işitsel performansları katılımcıları Zorlu PSM fuayesine topladı.
Sónar Istanbul kapsamında 18-19 Mart’ta gerçekleşen Sónar+D programında bu sene 8 farklı görsel-işitsel performans yer aldı. Festivalin ilk gününün açılış performansını modern hayat işleyişinin vazgeçilmez parçası haline gelen algoritmalardan ilham alan Code of Conquer yaptı.
Katılımcıların ilgisini Zorlu PSM fuayesine çeken bir başka performans ise ambient sesleri ve karanlık görselleri ile Koi Failure’ın evolve_dissolve performansı oldu. Koi Failure sonrasındaki performansı ise blok zinciri ve jeneratif sanat arasındaki işbirliğinden doğan, akustik elementlerle başlayan ve sonrasında algoritmik olarak çalınmış davul partisyonları ile gelişen projesi ile Ilgın İçözü ile gerçekleştirdi. İlk gecenin kapanışını ise görsel ve işitsel elementlerden oluşan deneysel, dans ve ambient müziğin estetik anlayışıyla 2 farklı performans hazırlayan Algorave ekibinin ilk projesi ile emrexdoğan yaptı.
Festivalin ikinci gecesinde ise SónarScreen yine katılımcıların ilgi odağıydı. Code of Conquer ile açılışı yapılan SónarScreen, elektronik müzik kültürünün sınırlarını genişletmeye çalışan Fluctuosa ve /da performansı ile devam etti. SonarScreen programı kavramsal sanat ve yeni medya alanlarında üretimler yapan görsel sanatçı ikilisi Blank Wall Season ile son buldu.
Farklı coğrafyalardan aldığı görsel ve işitsel kayıtları işleyerek bunları mekansal bir performansa dönüştüren projesi ile Justintonic’in AV performansı ise SónarHall’da izleyicilerle buluştu.
Sónar+D ile bu sene de müzik, teknoloji ve yaratıcılığın bir araya geldiği performanslar ile binlerce katılımcı Sónar İstanbul’daydı. Sónar İstanbul 2023’te görüşmek üzere.